Stevia termékek rendeléseStevia

A stevia megjelenési formái

(0/0)

A stevia rengeteg formában kapható ma már. Attól függően választhatunk belőlük, hogy mennyire intenzív édességre vágyunk: a fehér porok a legédesebbek. Az egyes formák más-más célra jók, így jobb, ha több formában is beszerezzüka növényt. A cukor minden esetben helyettesíthető a sztíviával, csak arra kell figyelnünk, hogy sokkal kisebb mennyiséget használjunk belőle.
 

Stevia

Friss stevia levelek

A stevia gyógynövénynek ez a legtermészetesebb, finomítatlan állapota. A levél szétrágásával hosszantartó édes ízt fogunk érezni a szánkba, mely leginkább a medvecukorra emlékeztet. A leveleket frissen a teákba dobva édesítőszerként használhatjuk. Ha megszárítjuk őket, akkor jóval intenzívebb ízük lesz.
 

Szárított levelek

Ahhoz, hogy felszabadíthassuk a stevia levél intenzív édes ízét, ahhoz a szárított leveleket össze kell morzsolni vagy törni. A szárított levél jóval édesebb, mint a friss, így ilyen formában a gyógyteákban használhatjuk. A szárított stevia levelekhez különböző nagyságú filterekben juthatunk hozzá, de van, hogy finomra őrölve árulják. E zöldes színű morzsolt anyagot fel lehet használni a legkülönbözőbb ételek és italok, a kávénk, almaszószok és gabonák édesítésére. Gyógyteakeverékekhez is hozzáadhatjuk. Leginkább a medvecukorra jellemző az íze, de felismerhető benne a fahéj és a gyömbér illata is.
 

A stevia kivonata

Japánban ez a legelterjedtebb formája a sztíviának. Fehér por formájában így akár 2-300-szor is édesebb lehet a hagyományos cukornál. A fehér por a sztívi levél édes glikozidjait tartalmazza. Természetesen nem minden stevia por ugyanaz: ízük, édességük és áruk is eltér márkánként. A kifinomult és magas minőségű stevia kivonat természetesen drágább, de ezek tisztábbak is és nincs utóízük.
 

Folyékony koncentrátum

A sztíviából készült szirup sokféle étel ízét erősítheti. Előállítása többféleképpen történik. De mi magunk is elő tudjuk állítani, ha a fehér por koncentrátumot vízzel felkeverjük és egy kis grapefruitmag kivonattal tartósítunk.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).